Sportvonkjes | Richard de Klein

In Sportvonkjes zet ik regelmatig een sporter in het zonnetje. In deze editie aan het woord: Richard de Klein, enthousiast triatleet en wielrenner in training voor Tour for Life. Dat gaat niet vanzelf, maar Richard heeft leren vechten.

Aziz

Aziz, voorlichter jeugdcriminaliteit en buddycoach, oprichter van WazZap en Risiscoop

Tien jaar geleden was hij die domme Marokkaan die niemand wilde aannemen. Platzak, struggelend met het leven, liegend tegen zijn ouders. Door één man die in hem geloofde, gingen er dingen stromen. ‘Ooit dachten mensen: dat is die kut-Marokkaan, wat gaat hij nou klaarspelen? Kijk waar ik nu sta. Daarom zeg ik: geloof echt in jezelf.’

Sportvonkjes | Marga Wispels

In Sportvonkjes zet ik regelmatig een sporter in het zonnetje. Deze keer aan het woord: Marga Wispels. In 2012 kreeg Marga de diagnose borstkanker. Afgelopen 3 september vierde ze haar vijftigste verjaardag. Haar cadeau? Een solofietsreis van 2.500 kilometer naar Lourdes.

Sportvonkjes | Eddy van Oorsouw

In Sportvonkjes zet ik regelmatig een sporter in het zonnetje. Deze week aan het woord: Eddy van Oorsouw, enthousiast wielrenner en mountainbiker. Dat doet hij bij voorkeur vanuit zijn Mexicaanse thuisbasis in Puerto Vallarta.

Sportvonkjes | Haske van Loenen Martinet

In Sportvonkjes zet ik regelmatig een sporter in het zonnetje. Deze week aan het woord: Haske van Loenen Martinet. Haske is enthousiast wielrenner en mountainbiker. Ondanks haar hoogtevrees draait ze haar hand niet om voor de Alpe d’Huzes of Tour for Life.

Toen Mar-Lisa drie jaar was, overleed haar opa. Te jong om hem zich nu nog echt te herinneren, maar toch waren het juist zijn verhalen die haar naar de Masai in Tanzania brachten. Hoe een meisje uit Urk Masai-kinderen weer een toekomstperspectief biedt.

Mar-Lisa Ras, Oprichter Stichting Nanginyi

Toen Mar-Lisa drie jaar was, overleed haar opa. Te jong om hem zich nu nog echt te herinneren, maar toch waren het juist zijn verhalen die haar naar de Masai in Tanzania brachten. Hoe een meisje uit Urk Masai-kinderen weer een toekomstperspectief biedt. Tekst: Vonk Tekst & Design – Fotografie: Fraukje Vonk Photography Opgroeien op Urk ‘Samen met […]

Memoires van een verslaafde

Het is een feit, ik ben verslaafd. Aan mijn fiets. Of aan endorfine, serotonine en dopamine, zo je wilt. Wetenschappelijk onderzoek – onder een totaal niet representatieve steekproef met een omvang van n=1 – heeft uitgewezen dat ik na twee dagen niet fietsen – of sporten in welke andere vorm dan ook – transformeer tot […]

Frank Gruiters op de MTB tijdens de Malmedy marathon in de Ardennen

Sportvonkjes | Frank Gruiters

In Sportvonkjes zet ik elke week een sporter in het zonnetje. Wat brengt de sport je, hoe blijf je gemotiveerd, train je volgens plan of volg je je gevoel, en natuurlijk: to Strava or not to Strava? Deze week aan het woord: Frank Gruiters. Frank (1966) is enthousiast mountainbiker en gedreven Duchenne Hero.

Fatima Akchar

Fatima Akchar, Oprichter Rolmodellen Bureau

Als klein meisje al was het Fatima’s droom om haar steentje bij te dragen aan een betere wereld. Later kwam daar de droom bij dat als ondernemer te doen. Met haar Rolmodellen Bureau heeft ze deze twee idealen prachtig weten te combineren. Als het aan Fatima ligt wordt haar bedrijf de Amazone van de socialimpactwereld.