Walking with Dinosaurs

Als je als vijftigplusser veel schrijft voor IT-bedrijven, word je regelmatig verbaasd aangekeken. Vaker dan eens wordt er in een Microsoft Teams-meeting zodra het beeld aangaat ineens overgeschakeld op ‘u’. Maar geloof me, deze dino navigeert moeiteloos door de technologische jungle. Leeftijd is maar een getal, zelfs in de IT.

CHKDSK 

In april 1967 vonden twee belangrijke mijlpalen plaats in de geschiedenis van de informatica. Niet alleen werd ik op 3 april van dat jaar geboren, maar ook de programmeertaal ALGOL W zag het levenslicht. Deze taal introduceerde belangrijke concepten zoals procedurevariabelen en gestructureerd programmeren, en legde daarmee de basis voor moderne programmeertalen. Mijn eigen IT-reis begon in het tijdperk van DBase III, een van de eerste relationele databasebeheersystemen voor microcomputers. Ik leerde programmeren in C++ en kende elk DOS-commando als mijn broekzak. CHKDSK was mijn wapen en TREE mijn digitale mantra.

Van Trivision naar SharePoint en van DaVinci naar de cloud

Eind jaren 90 was ik de eerste binnen de grote corporate waar ik werkte die toegang tot internet kreeg. Want wie weet wat er gebeurde als je iedereen zomaar op de WereldWijde Web liet ronddartelen. Als je wilde e-mailen, kon je bij mij aankloppen. Dan stuurde ik met een eindeloos lang e-mailadres van het Nederlandse bedrijf DaVinci een berichtje voor je. Thuisinternet ging via een modem en maakte een hels kabaal. Als ik wilde internetbankieren kon ik tussen elke klik door een wasje of twee wegstrijken. Ik herinner me nog goed de kerstvakantie waarin mijn collega-nerds en ik een heel intranet moesten migreren, van Trivision naar jawel SharePoint Portal Server 2001. 

Jong van geest

Nu, op mijn 56e, zie ik er misschien niet meer uit als een jonge godin, maar technologie is nog steeds mijn ding. ChatGPT? Mijn nieuwe mattie! Microsoft Bing? Maak me gek! Biohacking? Ik hou ervan! Het dagelijks bijleren over nieuwe ontwikkelingen in de wereld van technologie houdt me jong. Ik geloof er heilig in dat ik de technologie禱n van vandaag beter kan begrijpen omdat ik in het verleden de fundamenten heb gelegd.

Oude ziel, frisse kijk

Het gebeurt regelmatig dat mensen mijn leeftijd anders inschatten. Zo werd ik onlangs gebeld door een klant die op zoek was naar een tekstschrijver die wat jonger en frisser was dan haar huidige tekstschrijver. Ik moest daar natuurlijk wel even om lachen. Toen ik vertelde hoe oud ik was, was ze stomverbaasd. Ze had me begin dertig geschat. Dat ben ik niet, maar als je een frisse wind zoekt, ben je bij mij aan het juiste adres. Tenminste, dat vind ik

Meer weten?

Dus, laat je niet misleiden door leeftijd. Deze dinosaurus kan je prima helpen om je boodschap over te brengen. M矇t of zonder vakjargon, wat jij wil, het is jouw dag.  Zoek je een tekstschrijver die heul, heul blij wordt van technologie, maar wel die bewuste brug kan slaan naar jouw ideale klant? Zin om jouw content naar een nieuw niveau te tillen? Stuur me een mailtje of bel naar 06-12777441.

Wel ge簿nspireerd, maar nog geen concreet vraagstuk? Volg mijn LinkedIn-pagina en je blijft op de hoogte van de nieuwste blogs.

Vonk Tekst & Design
Average rating:  
 0 reviews
Geplaatst in Vonk Tekst & Design.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *