Tweetalig op LinkedIn

Heel lang heb ik zitten hannesen met de talen in mijn LinkedIn-profiel. Ik ben Nederlandse, maar mijn bedrijf beperkt zich niet tot Nederlands-sprekende klanten noch tot Nederlands grondgebied. Dus wil ik ook te vinden – en te begrijpen – zijn door anderstaligen. Dus wat doe je? Je begint je tekst met ‘For English: scroll down‘. Althans, dat is wat ik deed en dat is wat ik heel veel zie bij connecties op LinkedIn. Tot ik erop attent werd gemaakt dat dat veel handiger en professioneler kan!

  • In Account > Settings stel je je taal in op Engels, ook als Engels niet je primaire taal is. LinkedIn staat het namelijk niet toe een tweede account in het Engels te maken, helaas.
  • Ga naar ‘Edit your profile’ en klik aan de rechterkant van de pagina op ‘Create a profile in another language’ (of ‘Add another language’ als je al twee talen hebt). LinkedIn laat je nu steeds je Engelse tekst zien, zodat je eenvoudig naar Nederlands (of een andere taal) kunt vertalen.

Degene die in LinkedIn zijn taal op Nederlands heeft staan, ziet nu je profiel in het Nederlands. Degene die z’n taal op Engels heeft staan, ziet je Engelstalige profiel. Lekker clean en netjes. Een ander voordeel is dat Google je nu aardiger vindt. Als iemand zoekt op een bepaalde competentie die jij hebt, dan wordt je nu sneller gevonden dan wanneer je talen combineert.

Geen tijd, geen zin of geen puf om je profiel in twee talen aan te maken, maar wel geïnteresseerd? Ik kan je helpen!

Geplaatst in Tips & Tricks.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.