Tweetalig op LinkedIn

In een donkerbruin verleden werkte ik voor een bedrijf dat Engels als voertaal had. Ook nu ik zzp’er ben en hoofdzakelijk voor Nederlandse bedrijven werk, wil ik graag zichtbaar – en leesbaar – zijn voor anderstaligen.

Heel lang heb ik zitten hannesen met de talen in mijn LinkedIn-profiel en ik ben overduidelijk niet de enige. Zo zie ik regelmatig voorbijkomen ‘For English: scroll down‘, ‘Per l’italiano: scorri verso il basso’ en nog wat van die varianten. Gelukkig weet ik inmiddels dat dat veel handiger en professioneler kan!

  • In Account > Settings stel je je taal in op Engels, ook als Engels niet je primaire taal is. LinkedIn staat het namelijk niet toe een tweede account in het Engels te maken.
  • Ga naar ‘Edit your profile’ en klik aan de rechterkant van de pagina op ‘Create a profile in another language’ (of ‘Add another language’ als je al twee talen hebt). LinkedIn laat je nu steeds je Engelse tekst zien, zodat je eenvoudig naar Nederlands (of een andere taal) kunt vertalen.

Degenen die in LinkedIn hun taal op Nederlands hebben staan, zien nu je profiel in het Nederlands. Degenen die hun taal op Engels hebben staan – of Malagasi, Hebreeuws of Turkmeens, ziet je anderstalige profiel. Lekker clean en netjes. Een ander voordeel is dat Google je nu aardiger vindt. Als iemand zoekt op een bepaalde competentie die jij hebt, dan wordt je nu sneller gevonden dan wanneer je talen combineert.

Vonk Tekst & Design
Average rating:  
 0 reviews
Geplaatst in Tips & Tricks.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *