Het is een vreemde dag…

Het is een vreemde dag vandaag. Als corona niet de wereld op de kop had gezet, was ik nu mijn eerste kilometers van de Tour for Life aan het wegtrappen. Samen met een paar honderd andere deelnemers op de fiets van Bardonecchia in Italië naar Zuid-Limburg. 1.300 kilometer en 19.000 hoogtemeters in acht dagen. Waarom deze bezopen actie? Om geld in te zamelen voor het Daniël den Hoed Fonds, voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Geen Tour for Life 2020. Wel de Stelvio bedwongen…

Passo dello StelvioHelaas. Corona gooide roet in het eten. Eind april gaf Rutte een update over de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen en daarmee was de Tour for Life 2020 van de baan. Gelukkig schuift de organisatie onze deelname gewoon door naar 2021 en gaat ons eerder opgehaalde sponsorgeld gewoon mee. Om mezelf te motiveren door te trainen, maar ook als gebaar naar mijn vele sponsoren – die mijn sponsorbedrag inmiddels al naar het duizelingwekkende bedrag van 4.271 euro hebben geholpen – besloot ik om op 13 augustus de Stelviopas te beklimmen. Ik heb me gek getraind. Alle discipline die ik in me heb, heb ik gegeven. Alle trainingen heb ik keurig afgewerkt: kracht, interval, duur. Toen ik aan de voet van die indrukwekkende berg stond, wist ik één ding zeker: ik had niet meer kunnen geven. En nu kwam het eropaan. Wát was het zwaar. Wát was het mooi. Wát was het indrukwekkend. En wát was het zwaar. Wát was het freaking gaaf. En had ik al gezegd dat het zwaar was? Maar wát was het boven alles onvergetelijk… Als een klein kind heb ik staan janken onder dat bord: ‘Passo dello Stelvio – 2758 metri sopra il livello del mare‘. Een rit die misschien niet de schoonheidsprijs verdiende, maar I fucking did it!

Tour for Life Actieweek

Mijn monsterrit kwam eigenlijk iets te vroeg, want vandaag begint de Tour for Life Actieweek. Een week die we, volgens de organisatie, kunnen inzetten als boost voor onze sponsorteller en als kick-off voor onze voorbereiding voor een topeditie van de Tour for Life in 2021! De totale sponsorteller staat inmiddels op 392.000 euro. Een fantastisch bedrag om kanker kansloos te maken. Mijn individuele sponsorteller heeft al een enorme boost gehad de afgelopen week, maar daar mag natuurlijk altijd nog iets bij! In onderstaande video geven Leonore Tuijt, directeur van Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed en David Drexhage, Senior Persvoorlichter van het Erasmus MC, het startschot voor deze Actieweek.

Op naar Tour for Life 2021

Deze weken aan het prachtige meer van Lugano gebruik ik om even helemaal te herstellen, om even mijn rust te pakken, even uit het stramien van trainen, trainen en nog eens trainen. Als ik fiets, doe ik dat omdat ik ervan geniet (en ja, een beetje pijn is altijd fijn). Als ik niet fiets, doe ik dat ook omdat ik ervan geniet (of omdat er ook een beetje gewerkt moet worden). Als ik eet, denk ik niet in koolhydraten, eiwitten en vetten, maar in lekker en nog lekkerder. En die loze calorieën in die Pinot Grigio, die de vetverbranding hopeloos in de weg zitten? Ze smaken me beter dan ooit! Mid september is het tijd voor evaluatie en het opstellen van een nieuw trainingsprogramma en dan ga ik er weer voor de volle honderd procent tegenaan. Dankjewel Liefde van Mijn Leven voor je geduld en je support, dankjewel Lieke Bodde van Results Personal Training voor de fantastische (personal en small group) trainingen, dankjewel Diane Valkenburg van Beter Trainen voor je trainingsschema, je inspanningstesten en vooral je bemoedigende woorden. Dankjewel Fraukje Vonk voor de mooie filmpjes. En dankjewel Henny Hakker van Visser Fysiotherapie en Sport dat je me regelmatig het gevoel geeft dat ik uit een centrifuge kom. Dankzij jouw bijzondere grepen en nietsontziende poging tot vierendeling kan ik eindelijk m’n nek zover draaien dat ik achter me kan kijken en met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan zeggen dat er niemand achter me fietst. Kan ik ook eindelijk eens fluimen, komt corona ook daar roet in het eten gooien. En dank ook aan de leuke, lieve, opbeurende, verrassende, grappige berichtjes van veel mede-Tour-for-Lifers. De meesten van jullie heb ik nog nooit ontmoet, maar jullie voelen nu al als oude bekenden. Ja, het is een vreemde dag vandaag. Als corona niet de wereld op de kop had gezet, was ik nu mijn eerste kilometers van de Tour for Life aan het wegtrappen. Maar het is ook een mooie dag vandaag. Ik geniet van de ongelooflijke route die ik al heb afgelegd, en ik kijk uit naar de 371 dagen die voor me liggen voor ik eindelijk – corona volente – mag beginnen aan de Tour for Life 2021.

Volg je me?

Route Tour for LifeWil je me volgen in de aanloop naar de Tour for Life? Lezen hoe ik me in het zweet werk? Of benieuwd naar de andere verhalen waarnaar ik op zoek ga? Dat kan! Schrijf je aan de rechterkant van deze pagina in voor mijn nieuwsbrief. Dan ontvang je zo nu en dan een update in je mailbox. Doneren? Dan  kan hier. Donaties in mijn Daniel den Hoed Fonds-collectehoed zijn ook altijd welkom natuurlijk. Nu te vinden op Camping Darna!

Liefs,

Fem

***

Meer weten over mijn weg naar de Tour for Life? Begin dan even bij het begin >>>

Geplaatst in Fem Vertelt, Tour for Life.

Eén reactie

  1. Zal zeker vreemd aanvoelen. Maar geen afstel. Respect voor je doorzettingsvermogen. Wie weet komt er nog meer sponsorgeld binnen. Geniet van je vakantie.👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *