Ode aan mijn fiets

Mooi fietsje, lieve Merida,

Jij en ik gaan een strijd leveren. Voor mij een vrije keuze, voor jou een voldongen feit. Ik kan het je niet vragen, maar ik weet zeker dat je het eens bent met mijn beslissing. Jij bent immers gemaakt om kilometers te vreten, om bergopwaarts te zwoegen of te stompen tegen de wind. Je bent gemaakt om bergafwaarts te zwieren en te glijden door de polders. Samen gaan we ervoor; 1.300 kilometer en 19.000 hoogtemeters, van Italië naar Nederland.

1.300 kilometer en 19.000 hoogtemeters, dat lijkt heel wat. Maar welbeschouwd is het slechts 19 hoogte-centimeter voor iedere persoon die dit jaar de diagnose kanker krijgt, slechts 30 meter voor elke man of vrouw die dit jaar sterft aan die kloteziekte. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat wij die meters zomaar even weg gaan trappen. Daar moeten we ons helemaal suf voor trainen. Ik met het snot voor m’n ogen, knieën die niet meewerken of afgeknelde zenuwen daar waar ik ze liever niet afgekneld wil hebben. Jij met piepende schijfremmen, een ratelende ketting en bagger aan je frame.

Maar ik zal voor je zorgen. Ik zal je ketting schoonmaken met een speciaal sopje, je banden controleren op steentjes en sneetjes en je stuurlint zo nu en dan vervangen. Pas jij dan goed op mijn billen en zorg je dat ik geen schouderklachten krijg?

Lief fietsje, mooie Merida, jij en ik gaan een strijd leveren. Die strijd zal ons niet licht vallen, dat is een ding dat zeker is. Maar als ik voor jou zorg en jij voor mij, dan flikken we het gewoon. Meter voor meter, rit voor rit, berg voor berg, helemaal van Italië naar huis.

Femke

 

Volg je me?

Wil je me volgen in de voorbereidingsfase? Weten wanneer de inschrijving een feit is? Lezen hoe ik me in het zweet werk? Of benieuwd naar de andere verhalen waarnaar ik op zoek ga? Dat kan! Volg deze pagina of schrijf je aan de rechterkant van deze pagina in voor mijn nieuwsbrief. Dan ontvang je een keer per maand een update in je mailbox.

Geplaatst in Fem Vertelt, Tour for Life.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *