Over Femke

Over Femke Vonk

Hoi! Ik ben Femke. Contentspecialist, journalist en tekstschrijver. Het is mijn passie om mensen enthousiast te maken, te bewegen en te raken. Of gewoon: ze helpen een probleem op te lossen. Een verschil maken, dat is waar ik blij van word. Mijn schrijftalent, creatieve geest, hart voor techniek én een berg ervaring zijn mijn gereedschappen.
Ik ben toegewijd, gefocust, hou van aanpakken en sta met beide benen op de grond. Authentiek, gepassioneerd, energiek en flexibel.

Ervaring als tekstschrijver

Ruim 28 jaar geleden begon ik mijn carrière bij een grote internationale onderneming. De details kun je lezen op LinkedIn.

Sinds 2005 is tekstschrijven het belangrijkste onderdeel van mijn werk, uiteindelijk resulterend in een baan als internationaal bedrijfsjournalist, eindredacteur en internal communications specialist. Voor mij een droombaan: een groot bedrijfsblad maken – van zelf schrijven tot eindredactie – en tegelijk internationale campagnes bedenken en begeleiden, werken aan het vergroten van de betrokkenheid van medewerkers, de combinatie van offline en online, tekst en techniek… een feest! Overzicht over het grote geheel, en weten wat mijn rol is in dat grote geheel is belangrijk voor mij.

Bruggenbouwer tussen alpha en beta

Rode draad door mijn werkende leven is de combinatie van IT en communicatie. Het hoge nerd-gehalte van IT trekt me enorm aan, maar de connectie met communicatie in het algemeen en tekst in het bijzonder maakt het plaatje voor mij af. Ik kan een brug slaan tussen de ‘onbegrijpelijke’ IT-er en de ‘gewone’ gebruiker.

Verhalenverteller

Mijn hart gaat ook sneller kloppen van het schrijven van mooie reportages en human interest-artikelen. Mensen met een mooi, indrukwekkend of bijzonder verhaal een podium geven, dat is waar ik voor op mijn fiets spring.

Een nieuwe start

Sinds 3 april 2017 is Vonk Tekst & Design een feit. Heb je behoefte aan een rake blog of webtekst, een goede whitepaper of klantcase of een mooie reportage, ik ben jouw vrouw!

Bekijk mijn portfolio, lees de beoordelingen of neem gewoon geheel vrijblijvend contact met me op.

Hopelijk tot snel!