Planet Jesse

Planet Jesse is het verhaal van een jongen met een stoornis in het autistisch spectrum. Het verhaal vertelt over de tocht naar acceptatie;  een tocht met moeilijke en wanhopige momenten, maar ook één vol hilarische momenten en wederzijds begrip…

Dit is het verhaal van mijn zoon die op 4-jarige leeftijd ineens een duiveltje in zich lijkt te hebben. Dat duiveltje kondigt zich niet aan. Het duiveltje komt, het duiveltje gilt, slaat, schopt, krijst, vernielt. En verdwijnt. Een lange zoektocht begint, maar als één van de vele psychologen het woord ‘autisme’ laat vallen, voel ik een klik. Het duurt ruim drie jaar, maar dan is de diagnose eindelijk een feit: PDD-NOS, een stoornis in het autistisch spectrum. Of ik daarvan schrik, is een veel gestelde vraag. Nee, dat doe ik niet. Mijn kind is mijn kind en welk etiket daar ook op geplakt wordt, dat verandert niets aan hem. Integendeel, ik heb het gevoel dat ik het eerste stukje van de puzzel in handen heb en de beschrijving heb gekregen naar het volgende puzzelstukje.

De tocht blijkt er één met moeilijke en wanhopige momenten, maar ook één vol hilarische momenten en wederzijds begrip. Want niet alleen ‘spreekt’ mijn kind een andere taal dan ik, hij weet aan mijn taal soms ook geen touw vast te knopen. Maar we hebben elkaar leren begrijpen. Wil je weten hoe? Huil en lach dan met ons mee op deze reis.

[su_button url=”http://www.boekenbestellen.nl/boek/planet-jesse/978949247506″ target=”blank” style=”glass” background=”#E91E63″ size=”7″ radius=”0″]Lees de reviews van Planet Jesse of bestel een exemplaar.[/su_button]

Veel van opgestoken

Wat een leuk en goed geschreven boek. Ik heb er veel van opgestoken. Het geeft een goede kijk in het leven van een autistisch kind en zijn ouder(s).

Adelene Hartensveld, Hellevoetsluis over Planet Jesse

Wat een verhelderend verhaal! 

Prachtig geschreven! Geeft duidelijk inzicht over het leven met autisme. Heb nu een heel ander beeld daarover gekregen. Respect voor Femke en Jesse dat jullie dit met de lezers wilde delen!

Anja Duivenvoorden over Planet Jesse

Geweldig!

Wat een leuk boek! Wat worden de leuke en zeker ook moeilijk kanten van autisme goed neergezet. Vooral respect voor Femke! Wat ga je er goed mee om! Zouden veel mensen van kunnen leren.

Angela Hartensveld, Hellevoetsluis over Planet Jesse

 

 

Geplaatst in Artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *