Kippenvel tot aan de Rottemeren

Kort nadat ik me had ingeschreven voor de Tour for Life 2020 ontving ik een Daniël den Hoed-collectehoed. Om mensen te enthousiasmeren voor mijn actie – en ze hopelijk te stimuleren een kleine donatie te doen – bedacht ik dat het leuk zou zijn de hoed mee te nemen bij mijn trainingen: de Daniël den Hoed-hoed on Tour dus. Bagagedragertje geregeld bij papa Rinus, om de zadelpen geklemd, hoed achterop en overal waar de hoed komt, gaat hij op de foto. Via PolarSteps – en mijn andere social media-kanalen – kun je de hoed volgen.

Onbeschadigd

Leuk bedacht. Maar die hoed begint me een beetje in de weg te zitten. Niet dat hij zo zwaar is, want de meeste donaties komen digitaal binnen, via mijn sponsorpagina. Maar de bagagedrager weegt aardig wat, de hendel om mijn zadelpen beschadigt mijn broeken en de hoed is groot en rammelt en hobbelt. Zeker nu het wachten is op mijn prachtige, nieuwe, dure, supersonische racefiets met onbeschadigde zadelpen en ik de winter inga met onbeschadigde nieuwe wielrenbroeken, zoek ik eigenlijk een alternatief voor de ‘bagagedrager met hoed’.

Enthousiaste Sibel

Wat doet een mens dan? Ik mailde de Erasmus MC Foundation Daniël den Hoed en legde mijn dilemma voor. Ik vroeg of ze misschien een alternatief voor me hadden: een klein hoedje, een ballon, een vlag, iets dat ik in mijn zak mee kon nemen maar wat wel op de foto kan. Dezelfde dag nog kreeg ik antwoord. Sibel van de Erasmus MC Foundation Daniël den Hoed mailde me heel enthousiast dat ze mijn initiatief heel leuk vond en dat ze gadgets voor me had. Of ze ze op moest sturen of dat ik liever langs wilde komen om iets uit te zoeken?

Mooi trainingsrondje van 80 kilometer

Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Afgelopen vrijdag sprong ik op de fiets richting Rotterdam. Hoe mooi om tijdens je trainingsrondje voor de Tour for Life een bezoek te brengen aan de stichting waar de opbrengst naartoe gaat?! Na veertig kilometer werd ik superhartelijk ontvangen – inclusief fiets – bij de Erasmus MC Foundation Daniël den Hoed. Armbandjes, vlaggetjes, folders, een polo, ballonnen en vooral schitterende kleine Daniel den Hoed-hoedjes lagen al op me te wachten. Wat een hartelijkheid! Voor ik met een zak vol gadgets huiswaarts ging, mocht ik nog even Leonore Tuyt, directeur van de Erasmus MC Foundation, ontmoeten. Al vijf jaar gaat zij mee met de Tour for Life als begeleider van het Team ErasmusMC

De tour van mijn leven

Als ik Leonore moet geloven, ga ik letterlijk de tour van mijn leven fietsen. Voor zover dat mogelijk was, heeft ze me nog enthousiaster gemaakt voor de Tour. Nooit geweten dat je zo’n zin kan hebben in iets dat je zo’n angst aanjaagt. Het kippenvel op m’n armen verdween pas voorbij de Rottemeren… 

Geplaatst in Fem Vertelt.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *