Omdat de wereld best een beetje mooier mag…

Namens Mensen met een Missie reist Fraukje Vonk – ja, mijn zus – in maart 2017 af naar Bolivia waar geweld tegen vrouwen een hardnekkig probleem is. We kunnen helaas niet allemaal mee, maar we kunnen wel allemaal helpen. 

Seksueel en lichamelijk geweld zijn nog steeds een enorm probleem in Bolivia, ondanks de wet “Ley 348”, die hier verandering in had moeten brengen. Zo’n 70% van de vrouwen heeft te maken met mishandeling en verkrachting.

Namens Mensen met een Missie reist Fraukje in maart 2017 af naar Bolivia om de situatie met eigen ogen te bekijken en de lokale gemeenschappen te ontmoeten. Samen met lokale organisaties willen Fraukje en andere Mensen met een Missie de spiraal van geweld van onderaf aan doorbreken. Als fotograaf en reporter gaat ze – samen met bloggers, vloggers en andersoortige reporters – de verhalen vanuit het echte Bolivia verspreiden en draagt zo haar steentje bij aan een ommekeer. Dit project is zo goed, omdat het doel is de eigen kracht van mensen te versterken, zodat zij zélf hun leven kunnen verbeteren.

Ik ben rete-trots op mijn zus en weet zeker dat ze met de indringende manier waarop ze kan fotograferen iets prachtigs en vooral krachtigs neer gaat zetten. Maar dit kost natuurlijk geld, wat als startend fotograaf en herintredende Nederlander nogal een schaars goed is. Als jij ook vindt de wereld in het algemeen en Bolivia in het bijzonder best een beetje mooier mag, maar geen tijd hebt om zelf af te reizen naar Bolivia en je ding te doen, dan is hier je kans! Doneer een klein bedrag (groot mag ook natuurlijk) aan Fraukje en help haar de vrouwen van Bolivia helpen.

Lees eerst meer over dit project van Mensen met een Missie of doneer direct via DreamOrDonate!

 

Geplaatst in Fem Vertelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *