Throwback Thursday: Porlezza

39 geleden is het alweer; de dag dat ik voor het eerst langs het meer van Lugano reed, op weg naar Porlezza. Pas 11 jaar, zus Fraukje 4 jaar. Vandaag zit ik er weer. Laptop op tafel voor me, uitzicht over het meer… #throwbackthursday #TBT

39 jaar geleden kwam ik hier voor het eerst, Porlezza aan het meer van Lugano. Direct verknocht. Natuurlijk zul je zeggen: vakantie, zon, water, alle tijd van de wereld met je ouders, je zusje, nieuwe vrienden en vriendinnen. Maar daar kun je op meer plekken op de wereld van genieten. Deze streek, het meer van Lugano, het Como-meer, dit is waar een klein stukje van mijn hart ligt. Van mijn 11e tot mijn 19e kwam ik hier elke zomer, en regelmatig ook in het voor- en/of najaar. Na mijn eindexamen VWO vertrokken vriendin Corinne en ik hier naartoe. Anderhalf jaar en 200 sollicitaties later, bedachten we (nou ja, onze ouders) dat een toekomst achter de bar of in een broodjeszaak misschien toch niet echt iets voor ons was.

Tweede thuis

Een jaar of 10 gingen de vakanties naar andere plekken op de aarde: België, Griekenland, Spanje, Australië. Tot 2000, toen mijn kleine mannetje was geboren. Toen werd het tijd om weer eens mijn oude vertrouwde stekkie op te zoeken. Tentje, yogamatje, slaapzak, gasstelletje. Ingeruild voor bungalowtent. Ingeruild voor vaste plek met de oude caravan van papa en mama. En nu… zit ik hier nog steeds. Nieuwe caravan, nieuwe voortent, inclusief hemel, gordijnen, ingebouwde ventilator, koelkast voor fris, bier, wijn en ijs, een kleine koelkast voor de minder belangrijke zaken in het leven, kacheltje voor de koudere maanden. Oh, en vergeet de stofzuiger niet! Maar het uitzicht is nog steeds zo betoverend als 39 jaar geleden. Mooier kan een plek op een camping niet zijn. Ik durf het gerust ons tweede huis te noemen. Zeker ons tweede thuis. En natuurlijk één van de mooiste werkplekken die ik me kan bedenken. Een #throwbackthursday uit het diepst van mijn hart.

 

P.S.: Ook even genieten? Dat kan! Check www.vakantie-in-italie.com en pak die kans!

Geplaatst in Fem Vertelt.

5 reacties

  1. Wederom heel leuk om te lezen. Allereerste de wijze waarop je schrijft? Maar ook omdat ik het begin van je verhaal herken. Via de verhalen destijds van Fraukje en van je ouders. Geniet van je tweede huis.

  2. Ik weet wat je voelt! Dit is inderdaad je tweede huis met een scherpe terugblik op je jeugd! Dat is een soort ‘rijkdom’ !
    En nog mooier is dat je je talent gebruikt om anderen mee te laten genieten!
    Groetjes en liegs van je tantutje!

  3. Voor mij inmiddels 45 jaar geleden en hetzelfde gevoel.Oh wat hebben wij een een fun gehad.Veel vrijheid op jonge leeftijd ,vaste vrienden club en wat voelde wij ons volwassen.Dit in tegenstelling tot ons gedrag..mmm.niet alles moet je maar niet op papier zetten.Betekent ook dat ik je 39 jaar ken.Buurvrouw en buurvrouw.Houden we nog even vol.Komend jaar zijn we er zeker.Nu eerst nog even een bedrijf overnemen rn ja dat valt net in deze vakantie.Iets met drank..ook limoncello hoort daarbij.Geniet ze.X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *