Tour for Life; 1.300 km en 19.000 hm in 8 dagen. In de strijd tegen kanker.

Ik ga het doen. Ik ga het echt doen. In augustus 2020 – ja, het duurt nog even – ga ik de Tour for Life fietsen. In acht dagen fiets ik, met zo’n kleine 200 medegestoorden, van Bardonecchia in Italië naar het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard. 1.300 kilometer en 19 duizend hoogtemeters in acht dagen. En dat alles om geld in te zamelen voor succesvol kankeronderzoek door het Daniël den Hoed Fonds.

1.300 kilometer en 19 duizend hoogtemeters, dat lijkt heel wat. Maar welbeschouwd is het slechts 19 hoogte-centimeter voor iedere persoon die dit jaar de diagnose kanker krijgt, slechts 30 meter voor elke man of vrouw die dit jaar sterft aan die kloteziekte.  Dat wil natuurlijk iet zeggen dat ik die (hoogte-)meters zomaar even weg ga trappen. Daar ga ik me helemaal suf voor trainen.

En dat trainen kost geld. Best veel geld. Met een rondje door de polder stoom je jezelf niet klaar voor 1.300 kilometer vol colletjes. Dat betekent een seizoen klimtraining bij Zoetemelk Pro Indoorcycling, een op maat gemaakt trainingsprogramma, krachttraining, goed onderhoud van de fiets en nog wat van die grappen. Dan volgt straks nog het inschrijfgeld en de reis ernaartoe. En dan moet de sponsorwerving nog beginnen.

Natuurlijk is deze Tour mijn eigen keuze, en natuurlijk zorg ik dat ik deze uitdaging zelf kan bekostigen. Maar wie weet ben je heel enthousiast geworden en wil je me een handje helpen op weg naar de Tour for Life. In dat geval zou een kleine donatie meer dan welkom zijn.

Wil je me volgen in de voorbereidingsfase? Weten wanneer de inschrijving een feit is? Lezen hoe ik me in het zweet werk? Dat kan! Volg deze pagina of schrijf je aan de rechterkant van deze pagina in voor mijn nieuwsbrief. Dan ontvang je een keer per maand een update in je mailbox.

Liefs,

Fem

 

Foto: Fraukje Vonk Photography