Tour for Life; 1.300 km en 19.000 hm in 8 dagen. In de strijd tegen kanker.

Hieronder lees je wat mijn motivatie is om aan de Tour for Life mee te doen. Hier vind je mijn laatste blogs over Tour for Life. Lees gerust mee of schrijf je in voor mijn Tour-for-Life-nieuwsbrief – ik beloof je dat ik je niet zal overspoelen!

Vijftien verhalen van krachtige en moedige mensen lees je in de bundel ‘Diagnose: Levenslust | Verhalen Over Leven.’ De volledige opbrengst van dit boek gaat naar de Erasmus MC Foundation | Daniel den Hoed Fonds. Door dit boek aan te schaffen draag je bij aan baanbrekend wetenschappelijk onderzoek door het Erasmus MC Kanker Instituut. Met een prachtig voorwoord van Leonore Tuyt!

Wil je op fiscaal aantrekkelijke manier eens een blog laten schrijven, check dan mijn aanbod onderaan deze pagina!

De Tour van mijn leven is een gevalletje lange adem. In juli 2019 schreef ik me in voor de Tour van 2020. Die editie is, met dank aan corona, in rook opgegaan. Als ’tussenprestatie’ heb ik in augustus 2020 en in juni 2021 de Stelvio beklommen. Even aan mijn sponsors laten zien dat het me écht serieus is. Na 812 dagen en zo’n dikke 30 duizend trainingskilometers begon ik op 29 augustus 2021 dan eindelijk aan het echte werk. Helaas strandde die poging al diezelfde dag, na 147 kilometer, op de behandeltafel van de manueel therapeut op Camping Les Lacs de Maurienne. Ontstoken knie… Wat een timing! Na dikke tranen en een paar fikse krachttermen heb ik me herpakt en ben ik als vrijwilliger verder gegaan. Maar in augustus 2022 gaan we voor de herkansing! Als Team Family for Life gaan we de uitdaging aan!

Unieke behandeling op maat voor alle kankerpatiënten

In acht dagen van Bardonecchia in Italië naar Valkenburg in Zuid-Limburg, op de fiets. 1.300 kilometer en 19.000 hoogtemeters in acht dagen. En dat alles om geld in te zamelen voor het Daniël den Hoed Fonds, zodat een unieke behandeling op maat uiteindelijk bereikbaar wordt voor alle kankerpatiënten.

Waarom?

Waarom, vraag je je misschien af. Rechtvaardigheid is ‘my middle name‘ en als er iets niet rechtvaardig is, is het kanker. Kanker sluipt je lijf binnen, het zoekt een beschut plekje, nestelt zich daar en gaat op zoek naar nog meer van die plekjes. En als je even niet oplet, trekt het zijn zwaard en sabelt je neer. Nietsontziend. Ben je een ‘geluksvogel’, dan win je het. Heb je het verkeerde lootje, dan gaat je kop eraf.

Voor al die bikkels

Daarom dus. Voor die veel te jonge collega die het leven nog lang niet los wilde laten maar geen keuze had. Voor mijn twee vriendinnen wiens borsten ineens vijandelijk gebied waren. Zij wonnen de strijd maar de littekens blijven voelbaar. Voor die prachtige jonge vrouw wiens drie zussen zich nooit meer compleet zullen voelen. Voor die lieve Ab die nooit meer zal motorrijden. Voor al die moeders, vaders, opa’s, oma’s, kinderen, mannen en vrouwen die een geliefde moeten missen. Voor al die bikkels die hun immens moeilijke strijd hebben geleverd. Voor al die bikkels die afscheid moesten nemen. Voor al die bikkels die mochten blijven.

Volg je me?

Wil je me volgen in de voorbereidingsfase? Lezen hoe ik me in het zweet werk? Of benieuwd naar de andere verhalen waarnaar ik op zoek ga? Dat kan! Volg deze pagina of schrijf je aan de rechterkant van deze pagina in voor mijn nieuwsbrief. Dan ontvang je een keer per maand een update in je mailbox.

Liefs,
Fem

Hé ondernemer, bijdragen kan ook op een andere manier! Zin in een leuke blog, maar geen inspiratie? Ik help je! Voor een – fiscaal aantrekkelijke – sponsorbijdrage van 100 euro of meer, schrijf ik met liefde een blog voor jou. Kan jij ervaren hoe ik werk en help je mij in mijn strijd om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker!

Kies voor de eerste sponsoroptie op mijn sponsorpagina en de rest wijst zich vanzelf!

Kies voor de eerste sponsoroptie op https://lnkd.in/dd7BXFa4 en de rest wijst zich vanzelf!
Let op: doneer je via "Tikkie" bovenaan de sponsorpagina, word je als anonieme sponsor op de website weergegeven, kun je geen boodschap ingeven en zie ik alleen je naam zoals je bij de bank staat geregistreerd. Handiger is het om een bedrag (of 'een ander bedrag') te kiezen in de rechterkolom, onder 'Sponsor Femke Vonk'.

Foto: Fraukje Vonk Photography