Praten tegen je telefoon. Gek of geniaal?

Ken je dat? Zit je op de fiets, krijg je ineens een briljante inval maar je hebt geen handen vrij om een notitie in te kloppen. Of je hebt – ik spreek uit ervaring – je leesbril niet bij je als je ineens een paar boodschappen wilt opschrijven in je telefoon. Geen paniek, gewoon praten tegen je telefoon kan ook. En nee, dat vinden wij niet raar…

Ik heb alleen ervaring met iPhone (dat is namelijk de beste smartphone die er is), maar het kan vast ook met telefoons van andere merken.

Open de app ‘Notities’ of ‘Notes.

Klik onderaan op het microfoon-icoontje (nee, niet daar, lager nog, naast de spatiebalk) en begin – rustig en duidelijk – met praten.

Je gesproken tekst wordt omgezet in getypte tekst. Wil je je tekst gebruiken voor publicatie, dan zul je ‘m nog wat op moeten poetsen, maar je hebt alvast een goed begin.

Extra tips

Ook leestekens worden herkend. Dus zeg je ‘punt’, dan zie je een ‘.’, zeg je ‘vraagteken’, dan verschijnt er ‘?’. Last van ruis in je omgeving? Gebruik je iPhone-oortjes of een headset, dan ben je veel van die ruis kwijt. Deze functie zit ook op de laptops van Mac. Druk tweemaal op Fn om deze optie te starten. Lukt het niet? Ga naar System preferences, Keyboard, tab Dictation, en zet Dictation op “On”.

Geplaatst in Tips & Tricks.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *