Zeven kleuren

Tekstschrijver, webbouwer, communicatieprofessional en creatieve duizendpoot.Ik bevind mij momenteel in wat het UWV noemt ‘de onderzoeksperiode’. In deze periode van maximaal zes weken kan ik mijn plannen om als ZZP’er mijn geld te gaan verdienen verder onderzoeken en allerlei voorbereidingen treffen. Ik mag nog geen commerciële activiteiten ontplooien, dus het is nog niet voor ’t echie, maar zo begint het wel een beetje te voelen. Nog even wat Google-lesjes volgen bij de Digitale Werkplaats, Adobe InDesign ‘Classroom in a Book’ moet ook nog even doorgeworsteld, en mijn ondernemingsplan is al zes keer opnieuw uitgeprint, nagekeken, op toch zeker twee karakters aangepast en nog een keer uitgeprint.

Fem gaat ZZP – als ik het zo opschrijf gieren de zenuwen door mijn buik. Van 4041 kleuren op de muur naar zeven kleuren in de broek, zeg maar. Zoiets.

‘Tekstschrijver, webbouwer, communicatieprofessional en duizendpoot’. Klinkt wel goed, toch? Tot ik bedenk dat ik dat over mezelf zeg. Mijn hemel, ga ik dit echt doen?! Zouden ze niet nog iemand zoeken bij de Lidl achter de kassa? Wel zo veilig misschien… Maar goed, zolang ik nog geen baantje als caissière heb gevonden, ga ik maar gestaag door met voorbereiden.

Eén van de dingen die ik graag ‘erbij’ wil blijven doen, is het personaliseren van kleding, tassen, glazen en ander spul. Daarom heb ik vanochtend een afspraak bij @TheMagicTouchNL in Heemstede, en ga ik mij laten onderdompelen in de wereld van printers, snijmachines, plotters, textiel en sublimatie. En hoewel het gewoon een afspraak is, zonder enige verplichtingen, zonder enig risico, voelt het spannend, écht.

Nog een paar weken, dan word ik niet alleen 50, maar dan ben ik ook echt werknemer af en mag ik de boer op. Zeven kleuren, dat dan weer wel, maar ik heb er zin ‘an!

Geplaatst in Fem Vertelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *