Het einde van papier?

Papier of digitaalSchrijven is mijn passie. En dat gaat prima digitaal. Maar er gaat toch echt niets boven een speciale pen – liefst één met een verhaal, die lekker zwaar in de hand ligt, zwarte inkt, beetje dikke punt – en mooi papier. Als kind al was de opening van de V&D Schoolcampus een moeilijk te evenaren geluksmoment. Agenda’s, schriftjes, briefpapier… Maak me gek! En dat is nog steeds niet veranderd. Gister mocht ik een bezoekje brengen aan MoBi, een bijzondere print- en copyshop in Leiden (waarover later meer). Volgende week mag ik de workshop ‘Druk met papier’ volgen bij drukkerij De Bink. Digitaal? Ja. Papierloos? Nee, voor mij ondenkbaar!

Paper Age is een korte animatiefilm, gemaakt door Ken Ottmann. De animatie brengt de pagina’s van een krant tot leven, en vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van print: een dinosaurus loopt door een Jurassic Park-achtig bos, gemaakt van origami. Seconden later valt hij om. Niet een meteor, maar een tablet is de schuldige van deze moord. Niet nieuw, wel heel mooi.

Ik ben een beetje nerd, en vind het heerlijk om achter mijn Mac mooie dingen te doen met tekst, of dat nou in Word is, in InDesign,  of in PowerPoint. Maar er gaat niets boven de geur, het gevoel van papier, en ik geloof nooit dat dat zal verdwijnen.

Wat denk jij? Gaat papier het verliezen van digitaal?

[su_vimeo url=”https://vimeo.com/57175742″ autoplay=”yes”]

Bekijk de video en foto’s op Vimeo.

Geplaatst in Fem Vertelt.

Eén reactie

  1. nee hoor. Ik loop nog steeds bij AH met een papieren boodschappenlijstje en ik maak ook op papier een lijstje met wat ik moet meenemen en regelen voor als ik op vakantie ga. Ook heb ik nog een papieren agenda en stuur ik met Kerst een papieren wenskaart. Ik heb nog dagelijks een papieren krant alleen op vakantie hanteer ik de digitale versie. Zo kan ik nog wel doorgaan dus ik zeg: nee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *