Wat kan ik van u leren?

Ouderen; wat kan ik van u leren?Via Facebook leerde ik over het initiatief Wat kan ik van u leren? van stichting Goed doen voor een ander. Deze stichting zet zich in om eenzaamheid onder ouderen draaglijker te maken, o.a. door het organiseren van Koffieschenk Buurtprojecten in verzorgingstehuizen. Die gesprekken maakten opnieuw helder hoeveel wij kunnen leren van onze ouderen, en hoe belangrijk hun maatschappelijke rol nog is. Uit dit besef ontstond het idee voor het boek ‘Wat kan ik van u leren’. Schrijvers en fotografen doneren hun talent en maken een verhaal met beeld naar aanleiding van een gesprek met een oudere.

Gezocht: oudere dame of heer

Ik vind dit een prachtig initiatief en daarom ben ik op zoek naar een oudere dame of heer, die houdt van een kopje koffie of thee, niet bang is om door Fraukje Vonk op de gevoelige plaat vastgelegd te worden, en mij antwoord kan geven op de vraag ‘Wat kan ik van u leren?’. Het liefst in de omgeving van Leiden.

Mooie levenslessen van ouderen

Het artikel zal online verschijnen op de website van stichting Goed doen voor een ander en mogelijk uitgebracht worden in een boek. Daarnaast zal het te lezen zijn op de site van Vonk Tekst & Design. Wie oh wie heeft een moeder, vader, oma, opa, tante, oom, oud-collega of -docent die zijn of haar verhaal wil delen met de wereld, zodat we er allemaal een beetje wijzer van worden? En het begrip ‘oudere’ is ruim. Er is geen echte leeftijdsgrens. Als er een mooie levensles uitkomt is dat alleen al een dierbaar geschenk voor de lezers.

Geplaatst in Fem Vertelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *