Il dolce far niente… en de harde landing

IlDolceFarNienteIk ben weer terug van weggeweest! Drie heerlijke weken heb ik genoten van ‘il dolce far niente’ op mijn favoriete vakantiestek in Porlezza, aan het Italiaanse deel van het meer van Lugano. En ‘niente’ is ook ongeveer alles wat ik heb gedaan. Van tevoren heb ik me een breuk gewerkt om een voorsprong van vier weken te hebben, zodat ik me volledig kon concentreren op genieten van het uitzicht, bedenken wat we zouden eten en kiezen tussen Traminer, Lugana of toch een prosecco.

Oprechte excuses

In de weken voor mijn vakantie was ik dan ook zo goed als niet aanspreekbaar. Ik worstelde me een weg door alle schrijf- en websiteklussen die op mijn bord lagen en had voor weinig anders meer aandacht. Mijn Lief – ondernemer in de bouw die vrijwel nog nooit relaxed de deur achter zich heeft dicht getrokken – begreep dat gelukkig wel, de rest van mijn omgeving heeft zich wellicht wat ondergewaardeerd gevoeld. Mijn oprechte excuses daarvoor. Maar wát was het lekker om drie weken met een leeg hoofd te kunnen ‘zijn’.

Geen boek meer sinds Alex

Ik had maar één voornemen: een boek lezen! Dat is me sinds 2013 – het jaar dat Alex koning werd, ik zal het nooit vergeten – niet meer gelukt. Dat had overigens weinig met Alex te maken, maar meer met een drastisch omgeslagen werkklimaat (om het netjes te houden). Vorige zomer was ik net als zelfstandige begonnen en was ik de hele vakantie bezig met die nieuwe klant m’n mailbox in te denken, ook niet heel relaxed. Deze vakantie moest ‘Oorsprong’ van Dan Brown eraan geloven. Lekker dicht bij m’n werk, met onderwerpen als kunstmatige intelligentie, machine learning en big data, dat dan weer wel. Heerlijk.

Harde landing

Maar toen die landing. Die viel een beetje tegen. Ineens weer verantwoordelijkheden, mensen bellen, onderwerpen bedenken, stukken schrijven, opsturen, wachten op feedback. Alsof ik hard van een roze wolk op aarde werd neergegooid. Keihard. Gelukkig ken ik mezelf al een jaar of 51 en weet ik dat dat gevoel weer weggaat. Na een dag sippen, heb ik een mooie planning in elkaar gedraaid en zag de wereld er al wat rooskleuriger uit. En toen ik een stuk mocht schrijven voor Genua Management Academie over jezelf herpakken na de zomerperiode, was alles weer goed.

Goede les

Het was heerlijk om te ervaren dat ik heel goed niks kan doen en daar ook echt van kan genieten. Dat had ik echt even nodig. Maar een volgende vakantie ga ik het toch anders doen. Natuurlijk ga ik zorgen dat ik geen hete adem in m’n nek voel. Maar zo nu en dan een zakelijke Facebook-post plaatsen of een blogje schrijven met paradijselijk uitzicht, daar is niks mis mee. Misschien land ik dan iets minder hard volgende keer.

 

 

Op zoek naar een goed boek? ‘Oorsprong’ is een echte aanrader wat mij betreft!

[bol_product_links block_id=”bol_5b701fab88383_selected-products” products=”9200000075789318″ name=”Oorsprong” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geplaatst in Fem Vertelt.

2 reacties

  1. Leuk stukje en goede voornemens voor de volgende vakantie zijn nooit weg. Al hoewel het na iedere vakantie het weer bij elkaar moet grabbelen om aan het werk te gaan blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *