Een week in het leven van een tekstschrijver

MandelahuisjeHet was weer een mooie en productieve week. Op de zonnige maandag van de afgelopen week waren Fraukje en ik voor een interview bij het Mandelahuisje in de Amsterdamse haven. Een gepaste plek om met één van ‘onze’ Wereldverbeteraars te spreken. Dinsdagmiddag kwam ik terug uit Heemstede met een nieuwe snijplotter zodat ik nog sneller kan snijden-pellen-persen voor o.a. Hip&Mama Box en nog coolere shirts, tassen en broeken kan bedrukken.

’s Avonds moest er huiswerk gemaakt worden voor mijn specialisatie ‘Familieverhalen en biografieën’ voor de Schrijversacademie. Mooi op tijd heb ik de introductie ingeleverd voor mijn reportage over de bomaanslagen op Bali op 12 oktober 2002, waarbij de Lief van mijn vriendinnetje omkwam. Lang heb ik getwijfeld over de invalshoek: rouw of het identificatieproces. Ondanks dat rouw misschien een afgezaagd onderwerp is, is daar toch de keuze op gevallen. Het voelde een beetje als de keuze tussen krantenjournalistiek en tijdschriftjournalistiek. Dan gaat de voorkeur toch uit naar de tweede. 

Tussendoor stond een belletje met de persvoorlichter van Minister van Financiën Hoekstra in de agenda. In het geheel niet in mijn comfortzone, maar ik ben niet opgegeten en het artikel voor Internetkassa.nu stond er wel. Op donderdag leerde ik alles over blockchaintechnologie en cryptovaluta van een man bij AIS Groep die kan vertellen als de beste, en rondde ik een setje blogs af over d.quarks en de digitale transformatie.

Vrijdag waren Fraukje en ik bij het museum van Volkenkunde in Leiden, voor een fotoshoot van en interview met de Leidse Ondernemer achter het Yogafestival. Bij thuiskomst vond ik nog een mooi compliment in mijn mailbox, n.a.v. een aantal stukken die ik had geschreven voor een klant die een klein beetje in mijn allergieprofiel zit. “Lekker bezig Femke! Misschien niet wat je het allerleukste vindt om te doen, je bent er wel retegoed in 🙂

En dan heb ik het nog niet gehad over het schrijfwerk voor Internetkassa.nu, Make Marketing Magic, Mad Masters, Herke ICT Group, EVG Start, Heldenvan.nu en zo nog wat meer. Ergens deze week kreeg ik ineens zo’n kriebel in mijn buik, en drong het tot me door: het is net of ik de hele dag scripties mag schrijven. I love my job!

Ook was dit mijn eerste week in de strijd tegen 25 pakken suiker… Wat dat te maken heeft met tekstschrijven? Van alles, aangezien ik met enige regelmaat met de (figuurlijke) billen bloot ga als gastblogger op de site van Results! Personal Training.

Geplaatst in Fem Vertelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *