Wat doe je nou eigenlijk?

Ik ben inmiddels zo’n anderhalve maand ‘onderweg’ als freelancer en so far, so good. Zo nu en dan heb ik wat last van gezonde spanning, maar ik weet inmiddels uit ervaring dat dat een stuk beter voelt dan ongezonde spanning. Wat ik nog steeds moeilijk vind, is om de vraag ‘wat doe je nou eigenlijk?’ kort en bondig te beantwoorden. Dat kon ik ook niet toen ik nog voor ‘een baas’ werkte, dus het zal wel iets over mij zeggen: last van chronisch enthousiasme en onuitputtelijke zin om dingen op te pakken (ja, en af te maken). Maar goed, wat doe ik nou eigenlijk?

In de afgelopen weken heb ik ? twee boeken geredigeerd, één voor een personal trainer en één voor een schrijver, ? tassen, houten borden, teenslippers en bekers bedrukt, ? visitekaartetiketten gemaakt voor de lokale loodgieter, ? een t-shirt gemaakt voor de plaatselijke wimpergoeroe, ? een bedrijfsromper voor de landelijke isoleerder, ? Feyenoord-supporters blij gemaakt met echte ‘You never walk alone’-slippers, ? een stapel autoruit-, raam- en muurstickers afgeleverd, ? tussen neus en lippen door een klant aan zijn VCA-certificaat van Kiwa geholpen, ? mocht ik bijna als een echte Al Bundy schoenen aan de man gaan brengen (maar van bijna kun je niet eten, dus dat telt niet), ? een website ‘afgeleverd’ in Leiden en één is in de maak voor Polen, en er staat een ? afspraak binnenkort voor een mooie schrijfklus bij een klimaattechnieker. Ik mag niet klagen over reuring in de tent. Maar weet je nou wat ik doe? Nee dus. Weet ik het? Ik denk het wel, ik begin een patroon te ontwaren.

De verbindende factor is tekst. En dan bij voorkeur in een mooie ‘context’. En of dat nou digitaal is of op papier, dat maakt me niet zoveel uit. De tekst van een ander verfraaien, of eigen teksten mooi opmaken, ik hou ervan! ❣️ Een tekst op een raam of een muur om je steeds opnieuw te inspireren of te activeren, of een tekst in een map of een boek om je bedrijf een beetje extra houvast te geven, ik doe het met liefde. ❣️ Dus voorzichtig durf ik te concluderen dat de naam Vonk Tekst & Design toch nog niet zo zot gekozen is. Een pak van mijn hart… ?

Geplaatst in Fem Vertelt.

2 reacties

  1. Wat heb je toch een geweldige manier van schrijven. Leest heel erg leuk.
    En zoals je zelf zegt. Op een goede manier bezig?

  2. Inderdaad. . . . .wat kan je vol inspiratie, ‘pakkend’, humorvol, kortweg KEIGOED teksten schrijven, ongeacht het onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *