Tour for Life; 1.300 km en 19.000 hm in 8 dagen. In de strijd tegen kanker.

Ik ga het doen. Ik ga het echt doen. In augustus 2020 – ja, het duurt nog even – ga ik de Tour for Life fietsen. In acht dagen fiets ik, met zo’n kleine 200 medegestoorden, van Bardonecchia in Italië naar het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard. 1.300 kilometer en 19.000 hoogtemeters in acht dagen. En dat alles om geld in te zamelen voor het Daniël den Hoed Fonds, zodat een unieke behandeling op maat uiteindelijk bereikbaar wordt voor alle kankerpatiënten.

Waarom?

Waarom, vraag je je misschien af. Rechtvaardigheid is ‘my middle name‘ en als er iets niet rechtvaardig is, is het kanker. Kanker sluipt je lijf binnen, het zoekt een beschut plekje, nestelt zich daar en gaat op zoek naar nog meer van die plekjes. En als je even niet oplet, trekt het zijn zwaard en sabelt je neer. Nietsontziend. Ben je een ‘geluksvogel’, dan win je het. Heb je het verkeerde lootje, dan gaat je kop eraf.

Voor al die bikkels

Daarom dus. Voor die veel te jonge collega die het leven nog lang niet los wilde laten maar geen keuze had. Voor mijn twee vriendinnen wiens borsten ineens vijandelijk gebied waren. Zij wonnen de strijd maar de littekens blijven voelbaar. Voor die prachtige jonge vrouw wiens drie zussen zich nooit meer compleet zullen voelen. Voor al die moeders, vaders, opa’s, oma’s, kinderen, mannen en vrouwen die een geliefde moeten missen. Voor al die bikkels die hun immens moeilijke strijd hebben geleverd. Voor al die bikkels die afscheid moesten nemen. Voor al die bikkels die mochten blijven.

Volg je me?

Wil je me volgen in de voorbereidingsfase? Lezen hoe ik me in het zweet werk? Of benieuwd naar de andere verhalen waarnaar ik op zoek ga? Dat kan! Volg deze pagina of schrijf je aan de rechterkant van deze pagina in voor mijn nieuwsbrief. Dan ontvang je een keer per maand een update in je mailbox.

Liefs,

Fem

Let op: doneer je via "Tikkie" bovenaan de sponsorpagina, word je als anonieme sponsor op de website weergegeven, kun je geen boodschap ingeven en zie ik alleen je naam zoals je bij de bank staat geregistreerd. Handiger is het om een bedrag (of 'een ander bedrag') te kiezen in de rechterkolom, onder 'Sponsor Femke Vonk'.

Foto: Fraukje Vonk Photography