Oma vertelt… Een oorlogsverhaal

Levensverhaal; persoonlijk fotoboekJitty en Ali. Twee zussen geboren in het vooroorlogse Rotterdam. Twee van de 78.000 daklozen als gevolg van het bombardement op Rotterdam. De oorlog hebben ze overleefd, en in mei 2014 heb ik hun levensverhaal mogen optekenen, kort voordat de laatste van de twee zussen overleed. De zussen zijn weer samen.

Na het overlijden van de laatste zus heb ik samen met fotograaf Fraukje Vonk dit bijzondere verhaal in beeld gebracht. We hebben de plekken bezocht – voor zover nog mogelijk in Rotterdam – waar de zussen over hebben verteld. Plekken waar ze bang zijn geweest, maar ook plekken waar ze tranen hebben gelachen en waar ze liefde hebben gevoeld. Want ook dat werd duidelijk uit hun verhaal: ondanks de oorlog ging het gewone leven door.

Het verhaal is gebundeld in een boek, en is als onderdeel van een compleet cadeaupakket aangeboden aan de dochter van één van de zussen.

Hieronder kun je door de pdf van het boek bladeren of je kunt de hoofdstukken online lezen. Ook kun je zien hoe we ‘Oma Vertelt’ in beeld hebben gebracht, of je kunt het boek bestellen.

Zoek je ook iemand die jouw verhaal tot leven kan brengen? Of misschien iemand die mooie herinneringen in woord (en beeld) vast kan leggen ter ondersteuning van een jubileum, een afscheid van een collega of een andere gelegenheid? Neem vrijblijvend contact met me op!

 

 

Geplaatst in Oma vertelt, Publicaties.

Eén reactie

  1. Ontzettend gaaf! Ik probeer al jaren (tevergeefs) mijn opa aan het praten te krijgen. Mijn interesse in De Tweede Wereldoorlog heeft me helaas niet bepaald dichterbij m’n opa gebracht. Ik kan al zijn leed begrijpen maar echt weten, dat niet.

Reageren is lief!